Δείτε τα τελευταία νέα μας

Η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού

Ανακαλύψτε την ομορφιά ενός λιλιπούτειου ελληνικού νησιού που σαγήνεψε το διεθνές τζετ σετ, αλλά και καλλιτέχνες, όπως τον Σαγκάλ και τον Πικάσο. Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, ένα μικρό, βραχώδες, άγονο νησί, ταυτόχρονα «απέραντο» και μεγαλειώδες.

Το μεγαλειώδες μικρό νησί της Επανάστασης και του διεθνούς τζετ σετ.

Ανακαλύψτε την ομορφιά ενός λιλιπούτειου ελληνικού νησιού που σαγήνεψε το διεθνές τζετ σετ, αλλά και καλλιτέχνες, όπως τον Σαγκάλ και τον Πικάσο. Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, ένα μικρό, βραχώδες, άγονο νησί, ταυτόχρονα «απέραντο» και μεγαλειώδες. Τόπος καμωμένος από την ελευθερία που χαρίζει το πέλαγος. Ένα νησί του Αργοσαρωνικού που γέννησε, έθρεψε και κυριάρχησε στον πόλεμο για την ανεξαρτησία ολόκληρης της χώρας. Εικόνες σε κίνηση. Πόλη Ύδρας, Καμίνια, Βλυχός, Μόλος, Επισκοπή, Μανδράκι. Όλη η Ύδρα, μια βόλτα.

Τα θαλάσσια ταξί τρέχουν, βιάζονται, κυκλώνουν το νησί σαν μέλισσες. Μαζί τους νιώθετε την ελευθερία να έχετε για δρόμο τη θάλασσα. Αποβίβαση. Οι ρυθμοί αλλάζουν. Η πόλη-λιμάνι, κοσμοπολίτικη, κομψή, με τα αρχοντικά του 18ου αι., τα καπετανόσπιτα, τις παλιές εκκλησίες, τα πηγάδια, τα πλακόστρωτα που απλώνονται παντού θα σας παρασύρει σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο…

Πηγή : https://www.discovergreece.com/