BOOK NOW5a4525cd546ddca7e1fcbc84-copy+30 2298 400010
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Ύδρα

Το νησί της Ύδρας μοιάζει με έναν πίνακα κάποιου ταλαντούχου καλλιτέχνη. Ένας πίνακας μοναδικής ομορφιάς που θα μείνει για πάντα στην καρδιά σας. Πολλοί μάλιστα την αποκαλούν “Το κόσμημα του Σαρωνικού”. Είναι σίγουρο ότι θα την ερωτευτείτε ευθύς αμέσως, από την πρώτη στιγμή.

Η ΥΔΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Θαυμάσετε τα παλιά Αρχοντικά και τα μουσεία της Ύδρας

Πλησιάζοντας το λιμάνι η πόλη της Ύδρας φαντάζει σαν ένας πίνακας ζωγραφικής με γκρι, άσπρα και μπλε χρώματα πάνω από το γαλάζιο της θάλασσας, υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, στο μυχό ενός κλειστού όρμου, και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στη βραχώδη πλαγιά, γύρω από το λιμάνι, δημιουργώντας μια μοναδική αρμονία μεταξύ αρχιτεκτονικής και περιβάλλοντος. Με την πρώτη σας επίσκεψη ο επισκέπτης που την προσεγγίζει, γυρίζει πίσω στο χρόνο, εντυπωσιάζεται από τη θέα των ψηλών και επιβλητικών Αρχοντικών που δεσπόζουν στο λιμάνι της Πόλης, ενώ ταυτόχρονα ένα συναίσθημα μαγείας σας περιβάλλει.

Ίσως να είναι η μοναδική αρχιτεκτονική και γραφικότητα του νησιού, ίσως πάλι να είναι η μακρόχρονη και η πολιτιστική κληρονομιά του ή ίσως όλα μαζί. Δεξιά και αριστερά από την είσοδο του λιμανιού βρίσκονται οι Προμαχώνες με τα κανόνια που προστάτευαν παλαιότερα την πόλη, μαζί με την Προτομή του Μιαούλη. Σήμερα το λιμάνι της Ύδρας κατακλύζεται καθημερινά από μικρά και μεγάλα σκάφη, κότερα και κρουαζιερόπλοια. Μπορείτε να περπατήσετε στην προκυμαία, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της πόλης, να περιηγηθείτε στα τουριστικά μαγαζάκια που βρίσκονται στην παραλία, να θαυμάσετε τα παλιά Αρχοντικά και να επισκεφθείτε τα μουσεία της Ύδρας. Όπως επίσης μπορείτε να ανηφορίσετε στα στενά πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια και να βρεθείτε στην παλαιότερη συνοικία της Πόλης, στον μεσαιωνικό οχυρό οικισμό της Κιάφας και από εκεί να απολαύσετε τη θέα που φτάνει μέχρι την Πελοπόννησο. Κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού είναι ότι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα ή άλλα τροχοφόρα και οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με τα γαϊδουράκια, γεγονός που κάνει την Ύδρα ακόμα πιο γραφική.

Hydra Icons Guest House | Hydra Saronic Gulf Islands Greece

Παραλίες

Επιλέξτε κάποια από τις πολλές παραλίες ή τις βραχώδεις ακτές για να απολαύσετε τα καθαρά, κρυστάλλινα νερά του νησιού. Υπάρχουν παραλίες με άμμο και βότσαλα ή βράχια. Η πρόσβαση γίνεται είτε με τα πόδια είτε με θαλάσσια μέσα.

Κοντινές αποδράσεις

Αν έχετε το χρονικό περιθώριο μπορείτε να επισκεφθείτε με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της γραμμής ή με θαλάσσιο ταξί τις Σπέτσες ή τον Πόρο (απόσταση 20 λεπτά) για καφέ, φαγητό και περιπλάνηση.

Hydra Icons Guest House | Hydra Saronic Gulf Islands Greece
Hydra Icons Guest House | Hydra Saronic Gulf Islands Greece

Μονοπάτια

Περπατήστε ακολουθώντας τα παλιά μονοπάτια και επισκεφθείτε τα 6 μοναστήρια του νησιού. Ανακαλύψτε την ομορφιά ενός ανέγγιχτου τοπίου. Εξερευνήστε τον πρώτο οικισμό του νησιού, στην περιοχή Επισκοπή προς τα δυτικά.

Παράδοση

Περιπλανηθείτε στα σοκάκια του οικισμού της Ύδρας, ανακαλύψτε κρυφές πλατείες, ταπεινά σπίτια με αυλές και μεγάλα αρχοντικά. Θαυμάστε την μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά του νησιού, την ανεξάντλητη έμπνευση των μαστόρων.

Hydra Icons Guest House | Hydra Saronic Gulf Islands Greece
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Ύδρα

Περιπλανηθείτε στα σοκάκια του οικισμού της Ύδρας, ανακαλύψτε κρυφές πλατείες, ταπεινά σπίτια με αυλές και μεγάλα αρχοντικά. Θαυμάστε την μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά του

νησιού, την ανεξάντλητη έμπνευση των μαστόρων. Η παλιά πόλη στην Κιάφα είναι μαγευτική. Διαβατικά, περάσματα, πετρόκτιστα σπίτια και υπέροχη θέα συνθέτουν ένα σκηνικό μοναδικό.